F.A.Q.

Veelgestelde vragen

Bij Bubbels mogen kinderen vanaf 4 jaar starten met de ABC-zwemlessen. Wanneer uw kind de fijne motoriek op deze leeftijd nog niet dermate ontwikkeld heeft, zodat zij complexere zwembewegingen goed kunnen uitvoeren raden wij u aan om nog even te wachten.

Dit kan rechtstreeks door het inschrijfformulier op de website, of klik HIER

Ieder kind heeft bij ons een eigen pagina, online, waar alle vorderingen op worden bijgehouden (leerlingvolgsysteem). Na elke les vullen wij hier de presentie in en ook worden er voor verschillende onderdelen vorderingen aangegeven. Dit in de vorm van icoontjes (uw kind kan zelf zijn of haar favoriet kiezen) die voor het kind erg duidelijk zijn. De vorderingen lopen per fase. Als een fase helemaal voldoende is gescoord krijgt het kind ballonnen en muziek, en mag de les erna naar de volgende fase.

Elk kind dat bij ons zwemles krijgt heeft een eigen scoresite (leerlingvolgsysteem). Op deze site kunt u tot maximaal 4 uur alvorens de betreffende les uw kind afmelden voor de zwemles. U krijgt dan inhaaltegoed die u weer kunt invullen voor een inhaalles. Er is een maximum van 3 inhaaltegoeden.

 

Bij het plannen van een inhaalles krijgt u alle op dat moment beschikbare inhaallestijden te zien op het niveau van uw kind. Staat er niets tussen wat u bevalt of zijn op dat moment geen inhaallessen meer beschikbaar, dan kunt u het enkele dagen later opnieuw proberen want deze lijst is afhankelijk van het aantal afmelders, en dus verkregen vrije plaatsen. Het telefonisch plannen van inhaallessen is niet mogelijk.

Indien u de zwemlessen helemaal stop wilt zetten en géén verder gebruik meer wilt 
maken van de zwemlessen dient u voor de 1e van de maand op te zeggen, wij hanteren 1 maand opzeg. Voor verdere informatie hierover zie de Algemene Voorwaarden

Het kan zijn dat uw kind af en toe les krijgt van een andere lesgever. Al onze lesgevers zijn allround gediplomeerd. Maar gelukkig is ieder mens uniek, ook onze lesgevers hebben allemaal iets waar ze extra goed in zijn! Wij geven ieder kind graag zoveel mogelijk persoonlijke aandacht. Voorbeeld: Als uw kind moeite heeft met duiken kan het zomaar zijn dat de vaste lesgever ervoor kiest om uw kind een les bij een andere lesgever te laten zwemmen die goed is in het aanleren van duiken!

 

De vorderingen van uw kind tijdens de zwemlessen worden actief gelogd in onze systemen. Hierdoor kunnen lesgevers ten aller tijden voor elkaar invallen bij vakantie of ziekte. De vervangende lesgever kan de vorderingen en het niveau van ieder kind zien en zorgt ervoor dat de les zo word voortgezet dat de kinderen geen oponthoud of stilstand in het leren zullen ervaren.

 

Ook is BijBubbels een erkend stagebedrijf. Het kan zijn dat er stagiaires actief aanwezig zijn in de les van uw kind. Dit is ten alle tijden onder begeleiding en toezicht van een gediplomeerde lesgever.

BijBubbels streeft naar kwaliteit in het zwembad.
Een zwemdiploma is naar ons idee niet af te kopen.

Hierom bieden wij ook geen pakketten aan en bieden wij ook geen slagingsgarantie. 

Er wordt naar ieder individueel kind gekeken tijdens het lesgeven. Ieder kind is uniek in het leren en  haar/zijn motoriek.
Dit zorgt ervoor dat ieder kind zijn/haar eigen weg naar het diploma heeft. 

Met proef en afzwemmen wordt er gekeken of een kind het eenmaal laat zien, of dat een kind het zwemmen beheerst.

Tegenwoordig zijn op veel zwemlocaties glijbanen, stroomversnellingen en andere attracties aanwezig. BijBubbels is zich hier bewust van en is van mening dat een diploma enkel afgegeven kan worden als er zekerheid is dat een kind zich kan redden in dit soort omstandigheden.

Een kind moet niet alleen aan de eisen voldoen, een kind moet goed kunnen zwemmen!

BijBubbels kiest voor een natuurlijke manier om zwemmen aan te leren.

Onze voorkeur gaat uit naar leren zwemmen met je eigen lichaam.

BijBubbels beschikt over een beweegbare bodem. Deze kunnen we op een gewenste hoogte zetten. Kinderen kunnen dus gaan staan wanneer dit nog benodigd is in de zwemles. Hierdoor zullen ze nooit met bandjes hoeven zwemmen.

Mocht het kind moeilijkheden ondervinden met het zelfstandig aanleren van de techniek kan er altijd gekozen worden om ondersteuning te bieden met hulpmiddelen.

Opleiding zwemonderwijzer

Dinsdag 7 november om 19:00 uur start er een opleiding tot zwemonderwijzer.

Aanmelden kan via een mail aan opleiding@bijbubbels.nl