Hallo daar!

We gaan hier Bij Bubbels wat nieuws proberen!

Aquavaria

Allerlei varianten van aquasport!
Kom jij mij snel even aflossen? Ik ben helemaal ka-pot!

AQUAVARIA

Een variatie van verschillende sportieve activiteiten en oefeningen in het water, een leuke combinatie van sporten in het water. 

Je kunt denken aan Aqua Combat, Zumba, Balance, Attack, Jogging, Aerobics etc.

Een aquasport-les duurt 45 minuten. De workout begint met een warming-up waarbij spieren, pezen en gewrichten alvast worden voorbereid op het doel van de Workout. Dit doel vindt plaats tijdens het middelste blok van de workout  en is meestal gericht op het verbeteren van de conditie, het verbranden van calorieën en de coördinatie. Als afsluiting van de Workout, wordt er een rustig muzieknummer opgezet en start de cooling down. De spieren worden nog eens opgerekt, het hart en de longen komen weer tot rust en de opgebouwde afvalstoffen worden alvast voor een deel uit het lichaam verwijderd.

Lijkt het je leuk om te komen?

Meld je dan snel aan!

Obesitas Groep

Reserveren:

  • Selecteer het aantal personen waarvoor u wenst te reserveren
  • Selecteer een datum wanneer u wenst langs te komen
  • Selecteer het tijdstip dat u uitkomt.

Obesitas groep

Wanneer mensen met overgewicht gaan bewegen, heeft het lichaam hier vaak veel onder te lijden. Spieren, banden en gewrichten worden vaak te zwaar belast en kunnen gaan protesteren. Voor het neerkomen op de harde ondergrond geeft een extra belasting aan de beenspieren en de knie- en enkelgewrichten. Deze te zware belastingen worden doorgegeven aan het bovenlichaam, waardoor ook heup-, rug- en schouderklachten kunnen ontstaan.

Bij zwemmen of aquasporten heeft u deze problemen niet. Door de opwaartse kracht van het water worden de gewrichten gespaard en zullen ‘klappen’ veel minder snel voorkomen. De masserende werking van het warme water zorgt er ook nog eens voor dat uw spieren, gewrichten en banden extra doorbloed worden. Hierdoor heeft u minder last van blessures, spierstijfheid of blessures en kunt u blijven bewegen. Hoe vaker u gaat bewegen hoe meer u zult afvallen; door te bewegen in het water kunt u dit langer volhouden en zult u minder last krijgen van uw overgewicht.

 

Tijdens een aquasportles gebruikt u al uw spieren op een veelzijdige manier. Door de weerstand van het water verbrandt u bijna 40% meer calorieën, dan wanneer u dezelfde bewegingen op het droge zou uitvoeren. En door ook nog eens gebruik te maken van hulpmiddelen als dumbells en gewichten, stuwt u de verbrandingsoven nog meer op. Een pittige les kan er dan ook voor zorgen dat u 2 dagen na uw training nog steeds calorieën (in rust) aan het verbranden bent.

Met aquasporten kunt u dus prima afvallen, mits u wel op een effectieve manier met deze sporten bezig bent. Het is dan ook aan te raden om voor een aquasport te kiezen, waarbij u niet op details hoeft te letten. Gebruikt u tijdens deze les alleen de beenspieren, dan zal de dagelijkse verbranding ook lager zijn.

Kom en join de gezelligste groep met een maatje meer op woensdag!

Inschrijven voor obesitas groep

  • U kunt zich inschrijven via het reguliere aquasporten formulier.
  • Bij bijzonderheden kunt u aangeven dat u geïntresseerd bent in de obesitas groep.